Governor's Committee on Disability Issues and Employment

**Coordinating Committee** 

Friday, August 25, 2023

10 a.m. to 12 noon

#### Zoom link:

https://esd-wa-gov.zoom.us/j/86034450818?pwd=OEplWFJlQVdrZ2NJTW93WHJwcjZrdz09

# Agenda

10:00 a.m. to 10:05 a.m. – Welcome, housekeeping, roll call (5 mins) - Damiana Harper, GCDE Chair 10:05 a.m. to 11:05 a.m. – Subcommittee Updates (1 hour):

- -Youth Leadership Forum what went well, what lessons were learned (10 mins) Kristin/Nathan
- -Employer Awards (10 mins) Yvonne and Matt
- -Accessible Communities (10 mins) Warren and Clarence
- -Community Outreach (10 mins) Marsha and Andy
- -Membership (10 mins) Megan
- -Legislative subcommittee (10 mins) Kristin and Amy
- 11:05 a.m. to 11:15 a.m. Break (10 mins)
- 11:15 a.m. to 11:35 a.m. Planning for GM meeting (20 mins) Damiana Harper, GCDE Chair
- 11:35 a.m. to 11:45 a.m. Logo review (10 mins) Damiana Harper, GCDE Chair
- 11:45 a.m. to 11:55 a.m. Virtual vs in-person meetings (10 mins) Damiana Harper, GCDE chair
- 11:55 a.m. to 12 noon Wrap up and action items (5 mins) Damiana Harper, GCDE Chair

Next Coordinating Committee Meeting Date and Time will be on Friday, October 27, 2023, from 10 a.m. to noon. Written reports required.

Please review action items from June 23, 2023, and follow up on them accordingly (see below).

# Action Items for August 25, 2023:

To be noted here during meeting.

# Action items from 6/23:

### Action items:

- Send out **logo ideas** (attached). **Would like feedback**. Will **discuss at next meeting**. Cullyn will describe.
- Will send out <u>lived experience stipend guidelines</u> for review and **discuss more** at next meeting.
- Will discuss how to integrate PEAR work at next meeting, be thinking about ideas.

0

- o Include internal and external, focus on intersectionality.
- Will send link to <u>Watch Who We Are: A Chronicle of Racism in America |</u>
  <u>Netflix</u> (also available on Amazon Prime, Google Play, and Redbox) to start
  with educating ourselves
- o Megan also has resources from her agency that she can share.
- Will assign mentors for Angela and Ivy Anne (coordinate with Megan).
- Damiana to think more about the group mentor meeting idea.

# Action items not covered at end of meeting:

- Approved Mission statement will be added to recruitment info.
  - o And will add time commitment information on recruiting, once approved.
- We may consider documenting some of our current diversity efforts as a part of PEAR work.
- Chairs to take note of participation generally, and possibly manage expectations.
  - o Consider assigning specific tasks.
  - o Continue to think about in-person gatherings.
  - o Share more participation ideas otherwise per Damiana.
- Reach out to ethics presenter if questions (contact info if needed).